Limonlu Cheesecake

MALZEMELER
  • Tabanı için;

  • Bisküvi Parçacıkları 500 gr

  • Tereyağı  250 gr

  • Kreması için;

  • Krater Whipping Master Sıvı Şanti 1000 ml

  • Labne Peyniri 300 gr

  • Yaprak jelatin 15 gr

  • Limon  1 adet

  • Dekor için;

  • Krater Limon Dolgu  200 gr

HAZIRLANIŞI

Tabanı İçin:

  • Bisküvi toz haline getirilir ve eritilmiş tereyağıyla karıştırılır.
  • Karışım 26 cm’lik çemberin tabanına yayılır.

Kreması İçin:

  • Krater Whipping Master Sıvı şanti, yavaş devirde 2 dakika süreyle çırpılır.
  • Karışıma labne, suda yumuşatılan jelatin ve limon kabuğu rendesi eklenerek, homojen bir şekilde spatula yardımıyla karıştırılır

Hazırlanan krema, çemberdeki tabanın üzerine doldurulur ve  -18 derecede derin dondurucuda 18 saat bekletilir. Derin dondurucudan çıkartılan pastamızın üst kısmına, Krater Limon Dolgu, palet bıçağı yardımıyla sürülür ve süslenerek servise hazır hale getirilir.

Bu Tarifi Paylaş!